contact informatie retreats

Blijf op de hoogte van Retreats!

Start vandaag met verdieping, ontspanning én nieuwe energie. Schrijf je in voor onze mailings.

Meld je aan

Ademsessie of ademcirkel

Allerlei emoties kunnen ons door de dag heen bezighouden en vaak hebben wij al jong geleerd om deze emoties, groot en klein, te onderdrukken. En ondanks dat wij vaak deze onbewuste emoties onderdrukken hebben zij wel hun effect op ons. Ze zijn aanwezig in ons fysieke lijf, de vastzittende schouders en ook mentaal zijn ze de stemmetjes met overtuigingen die dagelijks in ons hoofd voorbij komen. Deze emoties blijven daar zitten tot jij er klaar voor bent om ze alsnog, zonder oordeel, weer in beweging te brengen.

Onze adem zorgt voor deze beweging en brengt ook nieuwe levensenergie met zich mee. Je ademt je letterlijk vrij.

Boek een individuele ademsessie of doe mee met een ademcirkel

Wat ga je beleven?

Onder begeleiding van een ervaren trainer ga je ervaren wat de verbonden adem voor jou kan betekenen. De adem is een zachte uitnodiging om in ons lichaam te keren en de spanning die opgeslagen is in ons lijf weer te mogen laten stromen.

Wat gaat een ademsessie of ademcirkel je brengen?
Wanneer je leert door onprettige momenten heen te ademen en daarmee letterlijk en figuurlijk ruimte weet te creëren hebben deze momenten geen of minder grip meer op je en ervaar je meer ruimte, energie en vrijheid.

Met de verbonden adem kun je weer balans en ontspanning vinden tussen lichaam en geest.

Meest gestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je nog een aantal vragen hebt; hieronder vind je de meest gestelde vragen.

Ademsessie of ademcirkel

Zorg voor comfortabele kleding, deze hebben geen ritsen en knopen, jurkjes zijn tijdens een ademsessie niet handig. Eet en drink niet te veel voor de sessie.

Je hoeft geen ervaring te hebben om een ademsessie te doen. Tijdens de gehele sessie zullen wij jou ondersteunen zodat het voor jou een veilige plek is om de verbonden adem te doen.

Onderstaande symptomen/klachten/aandoeningen zijn de contra indicaties voor een ademsessie:

 • Hartstoornissen
 • Psychische aandoeningen
 • Loslatend netvlies of andere netvliesproblemen
 • Epiliepsie
 • Herseninfarct of hersenbloeding
 • Verhoogde bloeddruk
 • Glaucoom
 • Heftige astma
 • Alcohol- of drugsverslaving

Tijdens een ademsessie kunnen er lichamelijke sensaties optreden. Sommige zijn prettig, andere zijn minder fijn. De uitnodiging is om deze sensatie waar te nemen en met de adem erbij te blijven. Enkele sensatie die mogelijk kunnen optreden zijn; Tintelingen, spierspanning en verkrampingen,trillen, schudden, temperatuurwisselingen, een diepe staat van ontspanning.

Geen een sessie is hetzelfde. Ervaar je een eerdere sessie veel dankbaarheid, dan kan het een volgende keer zijn dat er die sessie boosheid uit komt. Alle emoties kunnen mogelijk voorbijkomen. Je kan hierbij denken aan: boosheid, vreugde, opluchting, rouw, angst, dankbaarheid, verdriet.

Tijdens een ademsessie gaat de controle van de mind er een beetje af. Er kan weerstand ontstaan maar ook kunnen er herinneringen, gedachten, patronen of overtuigingen opkomen.

Op spiritueel niveau kun je kleuren, visioenen, helderheid, een inzicht, gevoel van eenheid of verbondenheid met jezelf of met het grotere geheel.

De verbonden adem is goed voor ons omdat wij hiermee ons zenuwstelsel optimaal kunnen laten functioneren.

In een veilige setting zullen wij jou begeleiden in jouw proces. Wij zorgen voor een veilige bedding waar alles welkom is en jij jezelf mag zien zoals je bent.

Onze prachtige locaties

Thermen Bussloo

Neem jezelf mee op een reis die je goed doet. Ontdek de wereldse wellness van Thermen Bussloo. Hier ben je ver van alledag en dicht bij jezelf. Hier ben je voor even ver van huis én voel je je helemaal thuis. Krijg de rust die je nodig hebt en de aandacht die je verdient.

Doe nieuwe energie op, hou het vast en neem het met je mee naar huis. Dát is grenzeloos genieten.

Beleef onze wereld aan wellness

 • Ontdek unieke faciliteiten zoals de Mexicaanse Cenote en de Azie sauna
 • Beleef wereldse rituelen en belevenissen, zoals de Rasul of Hamam
 • Geniet van een extra ontspannen gevoel door te blijven slapen in ons heerlijke hotel

(Wil een nacht bijboeken? Mail dan naar welkom@retreats.nl)

Thermen Bad Nieuweschans

Droom weg bij authentieke Noorse sauna rituelen en laat je meenemen door weldadige wellness. Adem in. Adem uit. Net zo diep én opwekkend als onze thermale bron. Hier beleef je wellness zoals de natuur het bedoeld heeft.

Ontdek de puurheid van het Hoge Noorden

 • Ervaar het weldadige thermaal water uit eigen bron
 • Laat je verrassen door authentieke en Noorse sauna rituelen
 • Geniet van een extra ontspannen gevoel door te blijven slapen in ons heerlijke hotel

(Wil een nacht bijboeken? Mail dan naar welkom@retreats.nl)

Thermen Resorts

Wist je dat Thermen Berendonck, Thermen Bussloo, Thermen Bad Nieuweschans en Thermen Soesterberg de locaties zijn van onze Retreats?

Lees meer

Gratis adviesgesprek

Jij weet waar je naartoe wilt. Wij weten welke workshop, programma of opleiding hier bij past. We helpen je graag met een adviesgesprek!

Vraag aan

Maak een keuze.