contact informatie retreats

Blijf op de hoogte van Retreats!

Start vandaag met verdieping, ontspanning én nieuwe energie. Schrijf je in voor onze mailings.

Meld je aan

De kracht van edelstenen

Thea Nijhof 1 Januari 2022

Ontdek de kracht van edelstenen

Edelstenen. We zien ze steeds vaker en bestaan in allerlei kleuren, vormen en maten. Verwerkt tot sieraad óf als accessoire in huis. Ze zien er tenslotte ook prachtig uit! Maar wist je dat ze ook een bijzondere werking hebben? Elke edelsteen heeft zijn eigenlijk speciale effect op lichaam en/of geest.

Benieuwd wat ze voor jou kunnen betekenen? We vertellen je meer over vier bijzondere edelstenen en hun unieke gave.

Leuk weetje: voor de juiste energieën in onze resorts plaatsten we bij de bouw meerdere edelstenen in de grond. Bij Thermen Bussloo is de combinatie van bergkristal, amethist en rozenkwarts letterlijk het fundament van het wellnessresort. Ze zorgen ervoor dat de energie van de thermen in balans blijft. Ook bij diverse workshops en programma's kom je edelstenen tegen.

Amethist

Amethist doet wonderen om je zenuwen te kalmeren. Als je je niet verbonden voelt met jezelf en de wereld ondersteunt amethist jou om dit gevoel weer te hervinden. Het is een zeer goede steen tegen hoofdpijn, geeft je de kracht om door te gaan en is een goede reiniger. Je kunt 'm heerlijk dragen of in een ruimte plaatsen om zo de rust te creëren waar je zo naar verlangt!

Onze Tip: leg de Amethist onder je kussen om nachtmerries te voorkomen, hij zal je beschermen.

Bergkristal

Bergkristal is een hele zuivere(nde) steen. Een sterke heler, op zowel mentaal als fysiek vlak. Het maakt je geest helder en helpt je te focussen. Bergkristal doet alle vormen van spanning teniet en geeft jou de energie en rust die je nodig hebt. Het mooie aan deze steen is dat hij de werking van andere stenen versterkt, dus doe er gerust je voordeel mee!

Onze Tip: Reinig je water door de bergkristal in combinatie met een rozenkwarts en amethist in je water te doen.

 

 

Rozenkwarts

Rozenkwarts is een liefdevolle steen. Het wordt ook wel de steen van het hart genoemd. Een rozenkwarts zorgt voor een rustgevende energie. Het is daarom ook een erg goede steen om in de slaapkamer te plaatsen. Het maakt open en zacht, bevordert geestelijke groei en stimuleert het vormgeven van creativiteit. Een zeer goede steen om extra liefde in je leven toe te laten!

Onze Tip: De rozenkwarts wordt ook knuffelsteen genoemd. Deze is een mooi cadeau voor baby’s. Hun ervaren door deze steen een fijne en liefdevolle energie. Net als zou je iemand een knuffel geven.

Niet vergeten; laad de stenen af en toe op!

Wil je echt het maximale uit de kristallen halen? Dan adviseren wij deze af en toe op te laden. Je kunt de kristallen tijdens de volle maan opladen. Leg deze dan een nachtje buiten in het maanlicht óf op je vensterbank. Door het maanlicht kunnen de kristallen nieuwe energie opnemen en deze fijne energie weer doorgeven aan jou.

Maak een keuze.