contact informatie retreats

Blijf op de hoogte van Retreats!

Start vandaag met verdieping, ontspanning én nieuwe energie. Schrijf je in voor onze mailings.

Meld je aan

Vier redenen om regelmatig naar de sauna te gaan

Ilona Rave 2 Maart 2023

Je weet al dat je bij ons na een inspirerende workshop of tijdens een diepgaand meerdaags programma heerlijk kan ontspannen in onze unieke wellness? Heerlijke baden en unieke sauna's wachten op je na een fijne dag vol nieuwe inzichten en nieuwe kennis die je hebt opgedaan tijdens één van onze programma's. Maar waarom is die sauna nu zo gezond?

Wij geven je vier redenen om regelmatig naar de sauna te gaan:

✓ Sauna versterkt je immuunsysteem
Wanneer je regelmatig de sauna bezoekt, zul je merken dat jouw lichaam beter kan omgaan met temperatuurswisselingen. Bij intensief saunagebruik train je het immuunsysteem. Zo blijf je fitter en ben je minder vatbaar voor ziektes en (griep) virussen.

 ✓ Een bezoek aan de sauna werkt goed tegen stress
Iedereen heeft wel eens een stressvolle periode. Stress is ongezond voor het lichaam en maakt je vatbaarder voor ziekte. Een dagje sauna zorgt ervoor dat je weer ontspannen en relaxed naar huis gaat en je het gevoel hebt een week op vakantie te zijn geweest!

✓ Sauna heeft een reinigend effect
Eén van de bekendste voordelen van een regelmatig saunabezoek is dat je je lichaam helpt ‘detoxen’, ook wel ontgiften of reinigen genoemd. Doordat je lichaamstemperatuur stijgt, ga je zweten en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Je lichaam wordt als het ware ‘schoongespoeld’.

✓ Het creëert een geluksgevoel
Naast alle positieve effecten op je lichaam, is het wetenschappelijk aangetoond dat de lichaamseigen stof ‘Serotonine’ toeneemt in het bloed tijdens een dagje sauna. Serotonine is een stof die zorgt dat je je vrolijk én relax voelt. Een gelukshormoon dat ervoor zorgt dat jij je dus nóg meer ontspannen gaat voelen.

 

Ben je fit en wil je daaraan blijven werken, op een aangename manier? Kom dan vooral na je workshop of programma naar de sauna! Het zal je goed doen, dat beloven we je!

Maak een keuze.