contact informatie retreats

Blijf op de hoogte van Retreats!

Start vandaag met verdieping, ontspanning én nieuwe energie. Schrijf je in voor onze mailings.

Meld je aan

Hoe een juiste ademhaling je meer kracht geeft

Ilona Rave 12 Augustus 2021

Een sterk en gezond lichaam, een scherper brein en minder stress: we willen het allemaal, maar hoe pak je dat aan? Dat een saunabezoek en voldoende rust en ontspanning goed en gezond voor je zijn, hoeven we je niet meer te vertellen. Maar wist je ook dat ademtechnieken een krachtig effect hebben op jouw gezondheid? In de huidige tijd zijn er veel mensen die op een slechte manier ademhalen. Dit is vaak terug te zien in vormen van hyperventilatie, over-ademen of snel buiten adem zijn en kan zelfs fysieke klachten opleveren, zoals benauwdheid of hartkloppingen.

Jouw ademhaling vertelt je hoe jij je voelt, brengt je in verbinding met je lichaam én geeft je rust, energie en herstel. Hoe meer jij de regie over je ademhaling terugkrijgt, des te beter je in je vel zit. Je ervaart meer innerlijke rust en voelt je energieker. Alleen ademhalen gaat vaak zo vanzelf, dat we er nauwelijks bij stilstaan. Zonde, toch? Laten we samen eens kijken naar het belang van een goede ademhaling.


Bewust(er) van het belang van een goede ademhaling

Onze ademhaling voorziet ons lichaam niet alleen van zuurstof, maar  is ook van belang voor je vitale levensenergie. Door bepaalde ademhalingstechnieken toe te passen, kun je hier richting aan leren geven. Daarnaast kan op de juiste manier ademhalen helpen bij het verminderen van stress, angst en slaapproblemen. Ook brengt het je zenuwstelsel tot rust, waardoor je je meer ontspannen gaat voelen. Uit tal van onderzoeken is gebleken dat een goede ademhaling een hele lijst aan positieve invloeden op het lichaam heeft. Wij zetten een aantal effecten voor je op een rij:

De kracht van ademhaling
Een juiste ademhalingstechniek én je bewuster worden van jouw ademhaling zorgen er onder andere voor dat:

  • Je stress afneemt en er meer ruimte ontstaat voor ontspanning, je kunt (geleide) ademhalingsoefeningen zien als een vorm van meditatie.

  • Je je rustiger gaat voelen, tijd om even stil te staan.

  • (emotionele) blokkades worden opgeruimd en je nieuwe inzichten krijgt.

  • Je immuunsysteem sterker wordt, waardoor je minder vatbaar bent voor ziektes en temperatuurswisselingen.

  • Je bloeddruk wordt verlaagd.

  • Je focus verscherpt en je creatiever wordt.

  • Je even uit je hoofd gaat en in je lichaam; je komt dichterbij jezelf.

  • Je leert luisteren naar jezelf en naar je lichaam.

  • Je mentale, emotionele en fysieke gezondheid en energie toenemen.

Onze ademworkshops en ademretreats

Wil je ontdekken hoe het zit met jouw ademhaling? En wil je meer leren over een juiste manier van ademhalen door middel van ademhalingsoefeningen? In onze unieke ademworkshops en -retreats leer je alles over ademhaling én hoe je de kracht van ademhalen zelf kunt inzetten.

In onze ééndaagse workshop ‘Stress release’ krijg je inzicht in jouw adempatroon en ontdekken we jouw veerkracht door middel van ademhaling. Adem jij bijvoorbeeld voornamelijk door je neus of juist door je mond? Beide manieren hebben hun eigen effecten.

In ons 3-daagse ademretreat analyseren onze deskundige coaches jouw manier van ademen en leer je een ademtechniek die je eenvoudig en snel dichtbij jezelf brengt. Bewust wording is wijsheid, wanneer begin jij?

Wist je dat we tegenwoordig nog maar 30% ademcapaciteit benutten? Kun je nagaan wat er nog te verbeteren is én welke impact dit heeft op je lichaam als je leert gebruik te maken van de volledige capaciteit.

Maak een keuze.