contact informatie retreats

Blijf op de hoogte van Retreats!

Start vandaag met verdieping, ontspanning én nieuwe energie. Schrijf je in voor onze mailings.

Meld je aan

Ewout Staartjes

Ewout heeft van kinds af aan al een passie voor sport, bewegen en een gezonde leefstijl. Tijdens een Tibetaanse yogaretreat komt hij in aanmerking met koudetraining. Hij is onder de indruk van de vitaliserende en genezende werking van deze Russische traditie. Sindsdien staat zijn leven in het teken van deze oude wijsheid. In juli 2021 heeft Ewout zelfs de banja-opleiding in Moskou behaald en is hij gediplomeerd 'dampmeester' geworden. Deze wijsheid (én de rituelen) draagt hij graag aan jou over. Ervaar wat koude training voor jouw lichaam en geest kan betekenen.

“Blijf je lichaam en geest in beweging houden, zowel met bekende als onbekende patronen.”

Een veerkrachtige geest en sterk lichaam. Door te weten én te voelen wat goed voor je is. Wissel een gezonde leefstijl en discipline af met loslaten en ontspannen. Ook als dat een enkele keer wat minder gezond is.

Wat kan Ewout voor jou betekenen?

Ewout biedt je eenvoudige tools om aan jouw gezondheid te werken. Als ervaren winterzwemmer leert hij je over mildheid, geleidelijkheid en rituelen.  

In zijn workshop Winterzwemmen staan beweging en de vijf elementen centraal. Ook geeft Ewout je tips voor jouw leeftstijl bij diverse retreats.

Waar Ewout positieve energie van krijgt?

Ewout heeft zelf de vitaliserende en genezende werking van het winterzwemmen ervaren. En dat gunt hij jou ook. Beleef wat koude training met jouw lichaam en geest kan doen.  

 Ook reist Ewout nog regelmatig af naar Rusland, waar de koude training al eeuwen in de genen zit. “Als je door mijn reis of cursus blij en geïnspireerd wordt, is mijn missie geslaagd.”

Wat Ewout nog meer doet?

Ewout komt al 25 jaar jaarlijks in Rusland, Oekraïne en Siberië. Hij spreekt goed Russisch. Zijn eerste kennismaking met koude training was in 2003 en tien jaar later behaalde hij zijn certificaat voor instructeur ‘harding met kou en winterzwemmen’. Daarna heeft hij de Russische methode ook in Nederland geïntroduceerd. Ewout is in juli 2021 bij banja-opleiding ‘МЛП Мастерская легкого пара’ in Moskou gediplomeerd dampmeester geworden. In een klein boekje beschrijft hij deze Russische methodes voor je. Ook organiseert hij nog jaarlijks reizen naar Rusland om te gaan ijszwemmen. 

Workshops, retreats of opleidingen door Ewout Staartjes

Helende kou en warmte retreat

Tijdens deze meerdaagse wordt er gewerkt met de helende kracht van de natuurelementen.

naar het programma

Gratis adviesgesprek

Jij weet waar je naartoe wilt. Wij weten welke workshop, programma of opleiding hier bij past. We helpen je graag met een adviesgesprek!

Vraag aan

Maak een keuze.