Rineke Dijkinga

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Van 2003 tot 2017 runde ze een praktijk voor orthomoleculaire en natuurgeneeskunde in Sellingen en begeleidde ze duizenden mensen met chronische klachten op het gebied van voeding & leefstijl. Daar ontdekte ze dat veel mensen onbewust, ongewild en zeker onbedoeld voeding eten die hun klachten veroorzaakt, in stand houdt of verergert. Sinds 2019 zet ze haar kennis in via lezingen, trainingen en artikelen. Naast dit is ze ook auteur van maar liefst 6 bestsellers én geeft ze haar eigen magazine MOOI eten uit!

Op basis van al haar kennis inspireert Rineke mensen graag om te kiezen voor gezond voedsel: duurzaam, onbewerkt, vitaal, waar mogelijk lokaal en vooral gevarieerd voedsel. Jouw gezondheid en die van jouw voedsel zijn innig met elkaar verbonden. Door voedsel te kiezen dat jouw gezondheid optimaal dient, kies je automatisch voor voeding die goed is voor jou én voor de wereld om je heen.

De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven...

...maar zal zijn patiënten interesseren voor de zorg voor het menselijk lichaam, voor voeding en voor de oorzaak en de preventie van ziekte. (Thomas Edison, 1847)

Wat kan Rineke voor jou betekenen?

De missie van Rineke is al meer dan 20 jaar hetzelfde:
ze werkt aan een gezondere wereld door jou te informeren wat je dagelijkse voedsel voor invloed op jouw gezondheid heeft. Hoe jij ervoor kunt zorgen dat wat op je bord ligt jou niet alleen vult, maar vooral ook voedt. En hoe je daarbij zo veel mogelijk rekening kunt houden met duurzaamheid, in de meest brede zin van het woord.

Zo kan jij gezondere keuzes maken, die bovendien een feestje zijn voor je smaakpapillen. En gezond zijn voor de wereld om je heen.

Waar Rineke positieve energie van krijgt?

Rineke krijgt er energie van om mensen gezondheids- en voedselvaardigheden te verschaffen zodat iedereen in staat is om ‘Mooi Eten’ op tafel te zetten. Of het nu bij jou aan de keukentafel of binnen jouw bedrijf, praktijk of zorginstelling is.

Haar mooiste cadeau is als mensen zeggen hoe leuk ze het vinden om weer met eten bezig te zijn. Dat ze fluitend de keuken ingaan om een maaltijd te bereiden. Dat het ze verbinding met de aarde en de natuur oplevert, zingeving geeft, hun creativiteit verschaft. En dat ze nooit geweten hebben dat écht voedsel zo lekker en heilzaam kon zijn.

Wat Rineke nog meer doet?

Rineke heeft 6 bestsellers geschreven. En sinds kort geeft ze haar eigen magazine MOOI Eten uit. Er zijn ruim 260.000 boeken verkocht de afgelopen jaren.
Ook heeft ze een interessante leuke podcasts gemaakt, zoals:

En is ze regelmatig te horen op Gezondheidsradio.nl.

Workshops, retreats of opleidingen door Rineke Dijkinga

MOOI Leven

Hervind je natuurlijke kracht en word de regisseur van jouw leven!

Bekijk hier

Workshop Stresshormonen

Hoe doorbreek je de vicieuze cirkel van hormonale ontregelingen met behulp van voeding en leefstijl?

Naar de workshop

Maak een keuze.