Simone Ardesch

Het verlangen om mensen te ondersteunen om gezond te worden en te blijven, het zat er al vroeg in bij Simone. Als jong meisje wist ze al dat ze arts wilde worden. Toch merkte ze al gauw dat het enkel en alleen uitschrijven van medicijnen het niet was voor haar. Ze zocht een manier om zowel body, mind als spirit te behandelen. “Tijdens deze zoektocht is het inzicht ontstaan dat gezondheid niet de afwezigheid van ziekte is maar meer gaat over balans vinden op zowel fysieke, mentaal-emotionele en spirituele/bewustzijns lagen”.

Door de Westerse geneeskunde te combineren met de invloed van voeding, holistische geneeswijzen en mind-en-body-interventies heeft ze kracht gevonden. Dit doet ze in haar eigen medische praktijk, als coach en als directeur van Amsterdamse School for Integrative Medicine & Health, een nascholings-instituut voor artsen.

 

 

“Less is more.”

Leer het grootste levensgeluk ontdekken in de eenvoud, door in het hier en nu aanwezig te zijn.

Wat kan Simone voor jou betekenen?

Simone gaat jou laten zien welke mogelijkheden er zijn om invloed uit te oefenen op je eigen gezondheid. Jíj staat namelijk aan het roer van je eigen gezondheid. Ze laat je zien hoe wetenschap en nuchtere spiritualiteit elkaar kunnen versterken. Tijdens haar retreat Energiek Leven zul je meer in contact komen met jouw hart, lijf, emoties, talenten en innerlijke wijsheid. Door de verbinding aan te gaan, je ervaringen te delen en te leren zul je je grootste krachten ontdekken.

Door haar brede achtergrond kan Simone uit een groot arsenaal aan coaching technieken kiezen, om zo altijd dé manier te vinden om jou te helpen. Haar stijl wordt omschreven als liefdevol en confronterend, daar waar dat zinvol is. Door intuïtie en sensitiviteit met haar academische achtergrond te combineren, heeft ze al veel individuen en bedrijven geholpen in hun ontwikkeling.

Waar Simone positieve energie van krijgt?

Kunnen zijn wie je bent. Dat is goede gezondheid voor Simone. Want alleen zo ga jij jouw beste leven leiden. Door je te laten leiden door het leven en bereid zijn dat met volle teugen te doen, ook door de uitdagingen en pijnlijke delen niet uit de weg te gaan.

Als echte levensgenieter en met grote liefde voor de natuur trekt Simone er regelmatig op uit. Eindeloze wandelingen in de duinen, zingen met mooie mensen en knuffelen en dansen met haar twee dochters: dát is waar Simone positieve energie van krijgt. “Zij laten me zien wat leven is”.

Wat Simone nog meer doet?

Naast haar coaching heeft Simone een eigen praktijk. Hiervoor heeft ze als eerste Nederlandse arts, het 2-jarige fellowship van dr. Weil aan de Universiteit van Arizona afgerond. Deze universiteit is ‘s werelds toonaangevend opleidingsinstituut voor artsen op het gebied van Integrative Medicine (geneeskunde die rekening houdt met de hele persoon, inclusief alle aspecten van de levensstijl).

Ook is ze een graag gehoorde gast in podcasts. Zoals bij Humanizing Healthcare, waarbij ze dieper in gaat op wat Integrative Medicine is en waar ze tips geeft op lekkerder in je vel te zitten. En bij De Oersterk Podcast, waarbij ze verteld over haar focus op het totaalplaatje en het zelf herstellend vermogen van de mens.

Workshops, retreats of opleidingen door Simone Ardesch

Energiek leven

Hier ontmoeten hedendaagse wetenschap en traditionele wijsheid elkaar, waarbij dieper in wordt gegaan op de kracht van voeding, yoga, ademhaling en ontspanning.

bekijk

Gratis adviesgesprek

Jij weet waar je naartoe wilt. Wij weten welke workshop, programma of opleiding hier bij past. We helpen je graag met een adviesgesprek!

Adviesgesprek

Maak een keuze.