contact informatie retreats

Blijf op de hoogte van Retreats!

Start vandaag met verdieping, ontspanning én nieuwe energie. Schrijf je in voor onze mailings.

Meld je aan

Cold Heat Retreat

Een reis naar jezelf door kou en hitte; beleef  het met onze Cold Heat Retreat. Niet alleen stellen we je bloot aan kou en hitte, maar ook beoefenen we verschillende ademhalingstechnieken, yoga en andere bewegingsoefeningen. Ons doel? Jou een bijzondere reis te laten beleven om zowel lichaam als geest te sterken!

Boek deze workshop

Wat ga je beleven?

Kou en hitte, twee uitersten die hand in hand gaan. Om te genieten van de vele voordelen voor je gezondheid, nodigen wij jou uit om beide te omarmen. 

Stel je voor: de meest impactvolle oefening voor positieve gezondheidseffecten is een plons in ijskoud water gedurende slechts een minuut. Je immuunsysteem wordt wakker geschud, je bloedcirculatie en stofwisseling krijgen een flinke boost, en je hormonen krijgen een oppepper. Voor jou de uitnodiging om je open te stellen aan de kou op een manier die bij jou past. Wij helpen je hier graag bij!

Voordat we ons blootstellen aan de kou hebben wij eerst ons lijf warm te maken en waar kan dit beter dan op onze prachtige Thermen Resorts. Dit kan door een bezoek aan de sauna of een fysieke warming-up. Dit zorgt voor beschermende warmte. Het is namelijk niet aan te raden om met een koud lichaam het water in te duiken, wat risico's met zich meebrengt voor onder andere je hart, nieren en gewrichten. Bovendien is het geheim van koudeharding om in beweging te blijven in het water en niet stil te zitten. Actief bewegen vergroot het effect van de koudestress en daarmee de positieve gezondheidsimpact. En na afloop beweeg je jezelf weer warm. Geen betere manier om jezelf te trakteren op een helend ijskoud avontuur!

Praktische informatie, goed om te weten;

Ontvangst met koffie, thee en wat lekkers om 10.00 uur.

Na de kennismaking gaan we bezig met verschillende technieken om ons lijf fysiek warm te krijgen. Dit zijn lichaams- en ademoefeningen. Als afsluiter van deze ochtend maken we kennis met de kou d.m.v. een emmergieting.

Bij de lunch staat er een heerlijke soep voor ons klaar.
We starten na de lunch met een wandeling.

Na de wandeling gaan wij ons opwarmen in de sauna. Onze aufgussmeester zal een heerlijke banjasessie voor ons verzorgen. Wanneer ons lijf goed opgewarmd is maken wij kennis met het koude water in de natuurvijver of in de plas. Dit alles op jouw tempo met onze begeleiding.

We sluiten de dag - rond 17.00 uur - af met een heerlijke meditatie om ons lijf een welverdiende ontspanning te geven.

Na afloop kun je uiteraard heerlijk opwarmen, afkoelen en ontspannen in al onze wellnessfaciliteiten.

Cold Heat Retreat

Reserveer nu

Beschikbare data
Aantal personen
Locatie Thermen Soesterberg
Totaalprijs €169,00

Maak een keuze.