contact informatie retreats

Blijf op de hoogte van Retreats!

Start vandaag met verdieping, ontspanning én nieuwe energie. Schrijf je in voor onze mailings.

Meld je aan

Reiki I

Zelfheling

Maak kennis met Reiki en leer behandelen met Reiki.

In de waan van de dag raken we het contact met onszelf gemakkelijk kwijt. We leven in ons hoofd, houden veel ballen hoog en verliezen daarbij nog weleens het contact met ons lichaam. In deze workshop ga je je weer verbinden met jezelf. Ervaren wat jouw hart en je lichaam je wil vertellen. Je leert/ontdekt wat Reiki is, hoe jij de reiki energie ervaart en kan inzetten voor jezelf en anderen.

(Let op: de workshop bestaat uit 2 momenten. Na ongeveer 3 weken is er een terugkomdag)

Boek deze workshop

Wat ga je beleven?

In verbinding blijven met jezelf terwijl je in contact bent met anderen kan behoorlijk uitdagend zijn in het dagelijks bestaan. Wat wil jij zelf eigenlijk naast alles wat er van je gevraagd wordt? Hoe blijf je in je eigen energie? En die steeds terugkomende pijnlijke plek in je lichaam, wat wil die jou vertellen? Op deze dag verbind je bewust met jezelf, ondergedompeld in een bad van weldadige lichte en liefdevolle reiki energie. 

De workshop bestaat uit kennis, oefeningen en opdrachten uit de eeuwenoude Reiki Usui traditie.

Wanneer je Reiki gaat beoefenen ervaar je meer rust en zingeving in je leven. Pijnklachten nemen af of verdwijnen. Hart en hoofd komen in balans. De kennis, inzichten, tools en tips zijn direct toepasbaar in je dagelijks leven. Het is een dag in een veilige, open, ontspannen en verbindende sfeer.

Na afloop kun je nog heerlijk verder ontspannen in de fijne baden en unieke sauna's van Thermen Bussloo!

Wat gaat het je brengen?

Praktische informatie, goed om te weten;

In Hotel Thermen Bussloo ontvangen we je met:

- de hele dag koffie/thee/water, fruit en wat lekkers tussendoor
- een verzorgde lunch
- na afloop van de workshop kun je nog tot 23.00 uur (kosteloos) genieten van heerlijke momenten in onze sauna's en baden.

Het programma:

10.00 starten met ontvangst, koffie en thee.
Welkom heten, korte meditatie en voorstellen.
Dagprogramma doornemen.
Uitleg Reiki.
Inwijding.
Oefeningen om Reiki te ervaren.

12.30-13.30 lunch

13.30 Oorsprong van Reiki.
Uitleg Reiki inzetten.
Oefeningen Reiki inzetten.
Aandachtspunten reiki beoefening.
Reiki beginselen.
Uitleg en aanleren zelfbehandeling.

14.50-15.00 Pauze

Uitleg en aanleren anderen behandelen.
Uitreiken certificaten.
15.50-16.00 Tips en afsluiting.

De terugkomdag:
Na drie weken is de terugkomdag van Reiki I. We gaan deze ochtend energie met elkaar uitwisselen. Het is geweldige kans om je vaardigheden te oefenen en de energie van anderen te voelen. We delen ervaringen en er is ruimte voor vragen.
Deze dag vindt plaats in Thermen Bussloo van 10:00 – 13:00 uur.

Voor de workshop van 26 september is de terugkomdag op donderdag 17 oktober.

Meest gestelde vragen over de Reiki I workshop

We kunnen ons voorstellen dat je nog een aantal vragen hebt over deze workshop; hieronder vindt je de meest gestelde vragen.

Reiki is het Japanse woord voor: Universele Levensenergie. Reiki is de energie, die we allemaal in ons lichaam hebben en die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt bij acupunctuur. Die energie loopt door zogenaamde meridianen, die je kunt zien als energiekanalen. Bij mensen, waarbij de energiekanalen geopend zijn, stroomt de energie uit de handen. Tijdens een Reiki cursus worden de juiste energiekanalen geopend. Bij het geven van Reiki geeft de gever de energie aan de ontvanger door. De gever dient daarbij alleen als kanaal, als "doorgeefluik". De gever geeft dus niet zijn eigen energie aan de ontvanger. Reiki is een vorm van directe energie overdracht naar jezelf en naar anderen (want beiden zijn net zo eenvoudig). Andere woorden voor de levensenergie zijn Prana en Chi of Ki.

Reiki kan een diepgaand effect hebben op zowel het fysieke als het emotionele welzijn. Het kan helpen bij het verminderen van stress, het bevorderen van ontspanning, het verlichten van pijn en het stimuleren van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Reiki kan ook een gevoel van diepe rust en vrede creëren, waardoor het emotionele welzijn wordt versterkt.

Het is belangrijk op te merken dat Reiki geen vervanging is voor medische behandeling, maar eerder een complementaire praktijk die kan helpen bij het bevorderen van algemeen welzijn en balans. Reiki is een holistische benadering die de nadruk legt op het herstellen van de harmonie tussen lichaam, geest en ziel.

Nee, je hoeft niet per se in Reiki te geloven om het te kunnen gebruiken. Reiki is een vorm van energiewerk die niet afhankelijk is van iemands overtuigingen of religie. Het is eerder gebaseerd op de universele levensenergie die in en om ons heen stroomt.

Het mooie van Reiki is dat het niet vraagt om geloof, maar om openheid. Zelfs als je twijfels hebt of sceptisch bent, kun je nog steeds profiteren van de helende effecten van Reiki. Het enige wat nodig is, is dat je bereid bent om de energie te ontvangen en jezelf open te stellen voor de mogelijkheden van heling en balans.

Het antwoord hierop kan kort en bondig zijn: nee. Als de energiekanalen eenmaal geopend zijn door de initiaties blijven ze geopend. Wel kan je op een moment het gevoel hebben, dat het niet zo soepel loopt als op andere momenten. Dat kan liggen in het feit, dat je de energie (die wel loopt) niet zo goed voelt lopen. Ga door met Reiki geven en het zal vanzelf weer duidelijker voor je worden. Als je echt duidelijk de indruk hebt, dat de energie afneemt kun je dat beschouwen als een signaal. Het is dan zinvol om eens te kijken naar je leven en je ontwikkeling. Misschien merk je, dat je op een ander gebied stilstaat of langzamer voortgaat dan normaal. Je kunt er dan iets aan doen. Een Reikibehandeling vragen van iemand die je kent, kan (hierbij) helpen. Reiki stopt dus niet, ook al kan het soms zo lijken. Reiki is een levend proces met vele gezichten.

Reiki I

Let op; voor de workshop van donderdag 26 september zal de terugkomdag op donderdag 17 oktober zijn.

Beschikbare data
Aantal personen
Locatie Thermen Bussloo
Totaalprijs €225,00

Thermen Resorts

Wist je dat Thermen Berendonck, Thermen Bussloo, Thermen Bad Nieuweschans en Thermen Soesterberg de locaties zijn van onze Retreats?

Lees meer

Gratis adviesgesprek

Jij weet waar je naartoe wilt. Wij weten welke workshop, programma of opleiding hier bij past. We helpen je graag met een adviesgesprek!

Vraag aan

Maak een keuze.