Alles draait om je hormonen

Leefstijl Voeding Stress reductie

Als er iets is wat een gezonde hormoonbalans in de weg kan staan, dan zijn het wel (stress)hormonen. Hoe doorbreek je de vicieuze cirkel van hormonale ontregelingen met behulp van voeding en leefstijl?

Tijdens deze prachtige workshop leer en ervaar je hoe je met voeding én leefstijl het hele hormonenorkest optimaal laat functioneren, zodat jij - als fysio-, psycho, natuurgeneeskundig- of orthomoleculair therapeut, verpleegkundige, chiropractor, osteopaat, psycholoog, dokter- of apothekersassisent of arts (of in opleiding) - je cliënten/patiënten nóg beter kunt helpen.

Boek deze workshop

Antwoord op je vragen...

Hoe waardevol is het om als zorgverlener je kennis over een gezonde hormoonbalans uit te breiden? En dan hebben we het hier specifiek over de kennis over de samenhang tussen alle hormoonsystemen en stresshormonen.  Men heeft vaak de neiging om naar één hormoonsysteem te kijken en daar medicatie en/of therapie voor in te zetten, maar alle hormonen werken samen in een soort 'hormonen' orkest. Tijdens deze training leer en ervaar je hoe je met voeding en leefstijl het hormonenorkest optimaal laat functioneren, zodat jij je cliënten/patiënten nog beter kunt helpen.

Je krijgt o.a. antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe resulteert chronische stress in een scala aan hormonale ontregelingen? Hoe kun je mensen met voeding en leefstijl optimaal door een periode van chronische stress loodsen?
  • De relatie tussen chronische stress en chronische ziektebeelden heeft vaak te maken met triage. Hoe werkt dit en hoe kun je dit positief beïnvloeden met voeding en leefstijl?
  • De darm-hersen as: hoe spelen onze darmen( en lever) een cruciale rol in het afbreken, recyclen en goed omzetten van al onze hormonen en neurotransmitters? Hoe kun je aan een gezond darmmicrobioom werken? En wat is de invloed van chronische stress op het darmmicrobioom?
  • Hoe minimaliseer je hormoonverstorende stoffen (xeno-oestrogenen) in onze voeding, water, lucht, cosmetica, natuur en milieu? Welke rol kunnen fyto-oestrogenen spelen? Wat zijn de conseqenties van teveel hormoonverstorende stoffen als chronische stress een rol speelt.
  • Prostaglandines: wat moet je echt weten over de vetzurenbalans in het lichaam als het gaat om ontstekingen, depressies, vitaliteit en geslachtshormonen. En wat gebeurt er met deze balans onder invloed van chronische stress?

Je krijgt bovendien veel haalbare, praktische en eenvoudige tips en je leert hoe je in een handomdraai eten op tafel kan zetten die de hormonale gezondheid optimaal ondersteunt. Niet elke cliënt is in staat zijn of haar hele eetpatroon te veranderen, maar alle tips die je meekrijgt, kun je straks op maat aanbieden aan jouw cliënt.

Na deze dag...

Praktische informatie, goed om te weten;

In Hotel Thermen Thermen Bussloo ontvangen we je met

- een kopje koffie of thee en iets lekkers
- een verzorgde lunch
- de hele dag koffie/thee/water, fruit en wat lekkers tussendoor
- na afloop van de workshop kun je nog tot 23.00 uur (kosteloos) genieten van heerlijke momenten in onze sauna's en baden.


09.30 tot 12.30 uur
Welkom en een korte kennismaking

Aanvang programma
1. Chronische stress; veel meer dan een te volle agenda of te veel hooi op je vork hebben.
2. Bij chronische stress treedt het triage-principe in ons lichaam in actie. Dat maakt dat een gezonde voeding & leefstijl nog belangrijker zijn in tijden van stress.
3. De darm/hersen as; hoe chronische stress de communicatie vanuit de darm met ons brein verstoort. Welke rol speelt voeding hierin?

12.30 uur lunch

13.30 - 17.00 uur
Hervatten programma
4. Chronische stress en de verstoring van onze geslachtshormonen. Weet wat je eet bij chronische stress.
5. Chronische stress leidt vaak tot meer ontstekingen/auto immuunziekten. De rol van prostaglandines, ontstekingsbevorderend voedsel en een leaky gut.
6. Praktische tips om in tijden van stress toch gezond te eten.

… en verder ontspannen in de thermen!

P.S. Wil jij na deze dag je ontspannen gevoel verlengen? Blijf dan slapen! Mail voor een overnachting bij je workshop naar welkom@retreats.nl.

Jouw trainer

Workshop Stresshormonen

Reserveer nu

Data
Aantal personen
Locatie Thermen Bussloo
Totaalprijs €225,00

Thermen Resorts

Wist je dat Thermen Berendonck, Thermen Bussloo, Thermen Bad Nieuweschans en Thermen Soesterberg de locaties zijn van onze Retreats?

lees meer

Gratis adviesgesprek

Jij weet waar je naartoe wilt. Wij weten welke workshop, programma of opleiding hier bij past. We helpen je graag met een adviesgesprek!

Adviesgesprek

Maak een keuze.