Agenda
Reserveer direct
contact informatie retreats

Blijf op de hoogte van Retreats!

Start vandaag met verdieping, ontspanning én nieuwe energie. Schrijf je in voor onze mailings.

Inschrijven

Cacao Ceremonie

Wil jij een prachtig eeuwenoud ritueel zelf meemaken? Dat kan tijdens onze eigen cacaoceremonie. Vanuit een liefdevolle, veilige setting drinken we samen cacao, maken we contact met ons hart door middel van meditaties en yoga-oefeningen, luisteren we naar onze diepste verlangen en behoeften en leren we loslaten.

Samen beleven we een positieve, helende ceremonie die je verbindt met je intuïtie en je hart opent. Het resultaat? Een kalmerend hoofd, meer creativiteit én meer contact met jezelf.

Boek deze workshop

Hoe ziet dit er uit?

~ Het geheime ingrediënt is altijd liefde ~ 

Cacao is een hartopener en dat is exact waar we in deze workshop mee bezig gaan. Middels een ritueel drinken we de cacao om daarna over in een hart-opening yogales / meditatie te gaan.  

Voordelen cacaoceremonie:

  • Een cacaoceremonie stimuleert je humeur, geeft je een gevoel van euforie en heeft een positief effect op je brein.
  • De cacao is gezond voor je lichaam: het bevat vele mineralen (zoals magnesium, ijzer, koper, zink en calcium)
  • De cacaodrank is rijk aan antioxidanten en kan daardoor ontstekingsremmend werken
  • Het werkt meditatief en in combinatie met onze meditaties kalmeert het je hoofd.
  • Cacao bevat theobromine dat het hart stimuleert, je bloedvaten verwijdt en je bloeddruk verlaagt. Het ritueel zorgt dat je je rustiger voelt en het brengt je meer in contact met jezelf en je onderbewustzijn.

Wat kan dit programma voor jou betekenen?

Praktische informatie; goed om te weten;

10.45 uur Ontvangst
11.00 uur Start programma
11.30 uur Achtergrondinformatie over cacao
11.45 uur Openingsceremonie/intentie /drinken van cacao
12.15 uur Hart opening yin/restorative/nidra les + metta meditatie
13.00 uur Sharingcircle + glas water
14.00 uur einde programma mogelijkheid om gebruik te maken van de wellness

Jouw trainer

Cacao, wie is er niet gek op?

Maar wist je ook dat de rauwe cacao van een cacaoplant door traditionele culturen – zoals de Maya’s – wordt gezien als een natuurlijk geneesmiddel?

In deze culturen is het een traditie om de cacao als heilige drank te eren én te vieren met een ware cacaoceremonie. Deze ceremonies bestaan al duizenden jaren en worden gebruikt om dichter bij jezelf te komen, om te helen en te ontwaken, om je hart te openen én om het pad naar het goddelijke te openen.

Meest gestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je nog een aantal vragen hebt over deze workshop; hieronder vindt je de meest gestelde vragen.

De cacao die tijdens de ceremonies wordt gebruikt is ceremoniële cacao afkomstig van kleine farms uit Peru en Guatemala. Bij de aankoop van de cacao wordt er geïnvesteerd in het planten van bomen en herstellen van het regenwoud in Costa Rica via Trees for All.

Nee, er wordt geen suiker of andere zoetstof aan de cacao toegevoegd.

Nee. Je gaat geen dingen zien of ervaren door het drinken van cacao. Cacao heeft neurocognitieve effecten. Dat wil zeggen: het verbetert (mogelijk) je humeur, focus en creatieve flow. Het wordt gezien als duwtje in de rug om dieper in je eigen proces te gaan vanuit een liefdevolle energie.

Niet helemaal. Chocolade is vaak samengesteld in een mix van suiker, melk en cacao. Cacao die wordt gebruikt tijdens een cacaoceremonie verschilt van gewone chocolade die we eten. Het smaakt niet zoals chocolade. Het zal je verrassen wanneer je het voor het eerst probeert. Cacao heeft een intensere en meer bittere smaak.

Het advies is om geen koffie te drinken voor de ceremonie. Het is niet zo dat het kwaad kan om van te voren koffie te drinken, maar probeer dit te beperken.

Cacao bevat in kleine mate cafeïne en daarnaast theobromine dat zorgt voor een stimulerend effect. Het advies is om tijdens zwangerschap de inname van cafeïne te beperken en cafeïnerijke dranken niet te nemen of maximaal 1 keer per dag. Een kop koffie bevat ongeveer 50-60 mg cafeïne, een beker cacao bevat ongeveer 30 mg cafeïne. Weet dat je niet de gehele beker leeg hoeft te drinken om de ceremonie bij te wonen. We raden je aan om altijd je arts te raadplegen als je specifieke vragen hebt hierover.

Neem bij medicijngebruik altijd contact op met je arts om te informeren of de desbetreffende medicatie te combineren is met cacao. Van anti depressiva (SSRI) is het bekend dat dit niet wordt aangeraden te combineren met cacao. Doe dit ook wanneer je te maken hebt met hartklachten, hoge bloeddruk en / of nieraandoeningen. Je kan altijd meedoen aan de ceremonie zonder de cacao te drinken.

We maken tijdens de ceremonie gebruik van havermelk (of sojamelk). Kan je niet tegen deze producten? Laat dit weten tijdens de aanmelding zodat we jouw cacao kunnen bereiden met water.

Naast het beperken van cafeïne rijke dranken kan je vast gaan invoelen / bedenken wat je intentie gaat zijn voor de ceremonie. Weet dat het ook oké is dit op de dag zelf in te voelen. Neem bij voorkeur een warme trui en sokken mee voor de liggende meditatie.

Drink voldoende water na de ceremonie, net zoals je dit na een kop koffie zou doen. Wij zorgen ervoor dat er een glas water klaarstaat aan het einde van de ceremonie.

Cacao ceremonie

Reserveer nu

Beschikbare data
Aantal personen
Locatie Thermen Bussloo
Totaalprijs €125,00

Maak een keuze.