contact informatie retreats

Blijf op de hoogte van Retreats!

Start vandaag met verdieping, ontspanning én nieuwe energie. Schrijf je in voor onze mailings.

Meld je aan

Winterzwemmen

Weerstand Adem Energie Verbeteren van imuunsysteem Stressvermindering Stimuleren van afweersysteem

Kunnen we jou warm maken voor een koud bad? Winterzwemmen is hot; het is de ultieme gezondheidstraining. Sinds een paar jaar staat koude training terecht in de belangstelling. Het kan namelijk supergezond zijn voor ons immuunsysteem.  Kennis en ervaring uit Siberië, waar koude training diep in de genen zit, leert ons dat kort zwemmen in koud water dé sleutel is om ons lichaam wakker te schudden. Durf jij het aan?

Boek deze workshop

IJskoud water als sleutel voor

Letterlijk contact maken met de elementen van de natuur heeft een direct herstellend effect op je innerlijke natuur. Volgens de Tibetaanse geneeskunde is gezondheid de balans tussen de elementen waar jouw lichaam uit bestaat. Naast warmte heeft ons lichaam af en toe ook een kort moment van kou nodig. Tijdens deze workshop ervaar je een stukje kennis uit Siberië en Tibet over de enorme gezondheidseffecten van het element ijswater. Samen met de vuurademhaling, een paar fysieke oefeningen en kort winterzwemmen, voel je je na deze workshop als herboren!

Wat ga je beleven?

Tijdens deze workshop combineren we adem met beweging én leer je de principes van gezonde koude training. Samen ontdekken we de kenmerken van de Russische / Siberische traditie en de verschillende soorten koude training/ ‘harding’. We doen een warming-up en oefenen de Pranayama, oftewel de beheersing van de ademhaling. Ook leer je hoe je kou kan inzetten als medicijn, zonder een ongezonde overdosis te krijgen. Daarvoor behandelen we de contra-indicaties en veiligheidsregels. En uiteraard breng je dit alles uiteindelijk in de praktijk; na een fysieke warming-up gaan we winterzwemmen!

Wat kan winterzwemmen jou brengen?

Praktische informatie, goed om te weten:

Wij ontvangen je met een heerlijk kopje koffie of thee.

Na afloop van de workshop kun je nog tot 23.00 uur (kosteloos) genieten van heerlijke momenten in onze sauna’s en baden.

9.45 - 10.00 uur: Ontvangst
10.00 - 10.30 uur: Inleiding over de helende kracht van ijskoud water
10.30 - 11.15 uur: Yoga & ademhaling
11.15 - 11.30 uur: Korte fysieke work-out + winterzwemmen
11.30 - 11.45 uur: Afsluiting met thee

Jouw trainer

Winterzwemmen

Beschikbare data
Aantal personen
Locatie
Totaalprijs €99,00

Thermen Resorts

Wist je dat Thermen Berendonck, Thermen Bussloo, Thermen Bad Nieuweschans en Thermen Soesterberg de locaties zijn van onze Retreats?

Lees meer

Gratis adviesgesprek

Jij weet waar je naartoe wilt. Wij weten welke workshop, programma of opleiding hier bij past. We helpen je graag met een adviesgesprek!

Vraag aan

Maak een keuze.