contact informatie retreats

Blijf op de hoogte van Retreats!

Start vandaag met verdieping, ontspanning én nieuwe energie. Schrijf je in voor onze mailings.

Meld je aan

Workshop familieopstellingen

De workshop familieopstellingen is een methodiek om te zien waar je op dit moment staat in je familiesysteem. Het is een krachtige werkvorm van systemisch werk waarbij onbewuste, belemmerende en vaak verborgen patronen aan het licht worden gebracht. Er wordt ruimte gecreëerd om heling te bevorderen binnen het (familie)systeem.

Tijdens deze workshop maken we gebruik van vraaginbrengers en representanten. De deelnemers die een vraag inbrengen kunnen ook worden gevraagd om als representant deel te nemen aan een andere opstelling. Zo ontstaat er een diepere ervaring en inzicht in de dynamiek van systemen.

Wil jij ontdekken wat een familieopstelling inhoudt? Wil jij antwoord op een vraag over een belemmering of patroon in je leven? Neem dan deel aan onze workshop familieopstellingen.

Boek deze workshop

De kracht van een opstelling

Woorden schieten eigenlijk tekort om te beschrijven wat een familieopstelling teweeg kan brengen. Er is een onmiskenbare kracht die het systeem in beweging zet. We werken met een lichamelijk, energetisch en emotioneel krachtenveld, dat we zichtbaar maken met behulp van de opgestelde mensen. Je wordt meegenomen, bent een toeschouwer en geeft je over aan de flow van de beweging.

Er zijn twee manieren om deel te nemen: als vraagsteller of als representant.

Als vraagsteller breng je een vraag in, iets waar je op dit moment tegenaan loopt in je leven. De begeleider zal met jou gaan onderzoeken waar deze vraag mee verband houdt. Als representant krijg je de gelegenheid om -als je dat wilt- mee te doen in een of meer opstellingen. Het fijne hieraan is dat iedereen het kan, je hoeft geen ervaring te hebben met opstellingenwerk. Je zult merken dat je als vanzelf ‘mee resoneert’ met de dynamiek in de opstellingen. Hiermee werk je mogelijk als representant ook aan je eigen thema’s binnen jouw systeem.

Ontdek wat systemisch werken jou kan brengen

Praktische informatie, goed om te weten;

9:30 uur
Ontvangst met koffie, thee en wat lekkers
10:00 uur
Start met de workshop
13:00 uur
Afsluiting workshop en de mogelijkheid om gebruik te maken van de saunafaciliteiten van Thermen Bussloo.

Jouw trainer

Thermen Bussloo

Neem jezelf mee op een reis die je goed doet. Ontdek de wereldse wellness van Thermen Bussloo. Hier ben je ver van alledag en dicht bij jezelf. Hier ben je voor even ver van huis én voel je je helemaal thuis. Krijg de rust die je nodig hebt en de aandacht die je verdient. Doe nieuwe energie op, hou het vast en neem het met je mee naar huis. Dát is grenzeloos genieten.

Beleef onze wereld aan wellness

  • Ontdek unieke faciliteiten zoals de Mexicaanse Cenote en de Azie sauna
  • Beleef wereldse rituelen en belevenissen, zoals de Rasul of Hamam
  • Geniet van een extra ontspannen gevoel door te blijven slapen in ons heerlijke hotel
    (Wil een nacht bijboeken? Mail dan naar welkom@retreats.nl)

Thermen Bad Nieuweschans

Droom weg bij authentieke Noorse sauna rituelen en laat je meenemen door weldadige wellness. Adem in. Adem uit. Net zo diep én opwekkend als onze thermale bron. Hier beleef je wellness zoals de natuur het bedoeld heeft.

Ontdek de puurheid van het Hoge Noorden

  • Ervaar het weldadige thermaal water uit eigen bron
  • Laat je verrassen door authentieke en Noorse sauna rituelen
  • Geniet van een extra ontspannen gevoel door te blijven slapen in ons heerlijke hotel
    (Wil een nacht bijboeken? Mail dan naar welkom@retreats.nl)

Meest gestelde vragen over de Familieopstellingen workshop

We kunnen ons voorstellen dat je nog een aantal vragen hebt over deze workshop; hieronder vindt je de meest gestelde vragen.

Familieopstellingen is een methodiek, ontwikkeld door de Bert Hellinger, die, zonder veel woorden, ons laat zien wat de onbewuste oorzaken achter ons gedrag zijn. Je bent onlosmakelijk verbonden met je systeem van herkomst. Het laat ons inzien welke rol of positie we in ons huidige gezin of in onze familie van herkomst innemen, welke onzichtbare wetmatigheden er van toepassing zijn. Als je goed op je plek staat binnen je systeem dan kun je met veel meer gemak je pad volgen in het dagelijkse leven.

Tijdens een opstelling worden onzichtbare patronen zichtbaar gemaakt. Daarmee zijn deze patronen voor jou beter hanteerbaar in het dagelijkse leven.

De vraaginbrenger brengt een vraag in waarmee gewerkt wordt tijdens de opstelling. Dit kunnen vragen zijn zoals; “Ik kan moeilijk keuzes maken”, “Het lukt mij niet om relaties in stand te houden”, “Ik heb moeite met mijn leidinggevende”. Het zijn vragen waarin kracht zit, waarin ‘iets’ gezien wil worden. Vragen die gesteld worden uit nieuwsgierigheid of die over een ander gaan daar werken wij niet mee, tenzij jij er last van hebt. Maar dan gaat het over jou als persoon.

Nee hoor. Bij een familieopstelling werk je in een groep van mensen die je meestal niet kent.

Een opstelling kan jou helpen om inzicht te geven in waarom je dingen doet zoals je ze doet.

Wanneer je wil weten waarom je niet in beweging komt, waarom steeds in dezelfde patronen vastloopt of wanneer je oude pijn wil loslaten of iets anders waar je tegenaan loopt dan kan een familieopstelling je hier inzicht in geven.

Wanneer je een vraag inbrengt is het prettig om zoveel mogelijk feitelijke informatie over je familie van herkomst te verzamelen. Praat (voor zover dat kan) met je ouders of met andere familieleden om te achterhalen of er misschien vroegere gebeurtenissen zijn voorgevallen waarvan je nog geen weet had. Denk aan miskramen, abortussen, geadopteerde of afgestane kinderen, (ernstige) lichamelijke of geestelijke ziektes in de familie, alcoholisme, ongelukken, gebeurtenissen in de oorlog, familievetes, familiegeheimen, enzovoort.

In het geval dat je geen toegang hebt tot je familiegeschiedenis, bijvoorbeeld omdat je geadopteerd bent of omdat je beide ouders vroegtijdig overleden zijn, dan nog kan je een opstelling doen. De representanten gaan dan voor jou invoelen. Dus ook zonder feiten kunnen we goed aan het werk gaan.

Een opstelling geeft inzichten en is proceswerk. Dit proces ontwikkelt zich verder op haar eigen tempo. Na de opstelling hoeft er niet meer veel over gesproken te worden of de opstelling te analyseren. De opstelling werkt nog door en de inzichten mag je laten indalen en rijpen.

Een 2e opstelling met dezelfde vraag raden wij af. De inzichten van een opstelling hebben soms wat tijd nodig en op korte termijn werken aan dezelfde vraag kan het proces verstoren. Een verdiepende vraag op hetzelfde thema of een andere vraag stellen is natuurlijk wel mogelijk.

Tijdens de workshop breng je een vraag in. Mocht je vraag nog niet helemaal helder zijn, dan is dat geen belemmering voor de opstelling. Belangrijk is wel, dat je ergens tegenaan loopt of in een patroon vastloopt.

Ben je deze dag aanwezig als representant dan word je opgesteld voor iets of iemand, dit is gelinkt aan de vraag die de vraaginbrenger heeft. Het bijzondere van familieopstellingen is dat representanten niets hoeven te kunnen of te weten. Sterker nog, hoe minder ze weten, des te beter het vaak werkt. Wanneer je als representant uitgenodigd wordt om een plek in de ruimte te vinden, word je als het ware ‘bewogen’. Het is moeilijk voor te stellen als je dat nog nooit ervaren hebt, maar dat is wat er gebeurt.

Workshop Familie opstelling

Reserveer nu

LET OP:
Voor elke data staan er twee verschillende prijzen.
De vraaginbrenger betaalt € 125,-, wil je representant zijn dan kies je voor de prijs van € 55,-.

Beschikbare data
Aantal personen
Locatie Thermen Bussloo
Totaalprijs €125,00

Thermen Resorts

Wist je dat Thermen Berendonck, Thermen Bussloo, Thermen Bad Nieuweschans en Thermen Soesterberg de locaties zijn van onze Retreats?

Lees meer

Gratis adviesgesprek

Jij weet waar je naartoe wilt. Wij weten welke workshop, programma of opleiding hier bij past. We helpen je graag met een adviesgesprek!

Vraag aan

Maak een keuze.